понеділок, 12 листопада 2018 р.

11 листопада - Міжнародний день енергозбереження
Свято було засноване прийнято у квітні 20

08 року за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE. Основна мета свята – привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії.

Економія енергії дозволить знизити забруднення навколишнього середовища . Крім того, енергозбереження вигідно економічно. Заходи з економії енергоресурсів в два з половиною – три рази дешевше, ніж виробництво і доставка споживачам такої ж кількості знову отриманої енергії, отриманої з традиційних джерел. Тим більше , що найпростіші та елементарні заходи енергозбереження доступні кожному і можуть бути застосовані в побуті фактично повсюдно.

Ліцеїсти 22 групи  в процесі дискусіі вирішували яким чином можна економити, винайшли "рецепт" енергозбереження. Та приєдналися до соціального проекту ДТЕК "Енергоефективні школи: нова генерація", де будуть освоювати курс «Абетка з основ житлово-комунального управління»  у структуру якого, вбудована онлайн-гра «Розумний будинок». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

цікаво знати

1 вересня - День Знань!

Ранок 1 вересня видався теплим, радісним і одночасно хвилюючим.  Сьогодні двері ліцею гостинно відчинили для своїх учнів! Коридори заповнили...