вівторок, 5 лютого 2019 р.

5 лютого Всесвітній день безпечного інтернету

День безпечного Інтернету відзначають щороку в другий день другого тижня другого місяця. Це міжнародне свято запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. У 2019 році цей день припадає на 5 лютого. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.
Сьогодні за ініціативи Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби проводилася Всеукраїнська акція #STOP_SEXтинг, до якої долучилися ліцеїсти. Кожного року в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом з тим зростає кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі.
Практичний психолог Миронець І.І. для учнів 32 групи провела бесіду з елементами тренінгу "Дитина он лайн: від загроз до можливостей".
Ліцеїсти ІІІ курсу долучилися до онлайн-уроку на YouTube каналі, який організувала  Спільнота Програми Академій Cisco в Україні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

цікаво знати

1 вересня - День Знань!

Ранок 1 вересня видався теплим, радісним і одночасно хвилюючим.  Сьогодні двері ліцею гостинно відчинили для своїх учнів! Коридори заповнили...